Läxor..

Hej!
Har precis duschat & tänkte göra en liten snabbis innan jag ska göra det sista av mina läxor. Har sutit med alla läxorna exakt hela kvällen.. inte kul!
 
Ridhuset var upptaget idag eftersom det är träning där inne. Fanny reds i paddoken & Polly fick ridas ut. Idag så var Fanny inte så rolig att rida, hon lyssnade inte bra i galoppen och bara tog ner huvudet jätte långt ner så det blev jätte svårt för mig att få henne att gå långsamare.. Hoppas hon går bättre i morgon iallafall! Polly fick ridas ut med Storm & Jennifer. Hon var lite galen & pigg! Haha! 
 
I morgon blir det ingen träning så ska fundera lite hur de ska bli ridna. Ska försöka att svara på lite kommentarer så fort jag får tid. Så vi hörs!
 
Kram Felicia! :))

Vårdcentralen..

Hej, nu har jag vart på vårdcentralen och kom just hem för jag pallade inte att dra till skolan. 
Det gick ju sådär, först så kollade dom i halsen och vi pratade en stund. Jag fick ta en sockerprov sak i fingret och ett urinprov. Det va normala värden så det kom en till läkare och vi snackade och hon kolla också i halsen på mig, jag fick då ta et blodprov i armen. Haha jag får panik av det, men det gick bra satt med mobilen så märkte inte så mycket faktiskt. 
 
Uch.. Jag kommer inte att kunna bli läkare iallafall,.
 
Jag var där i en timma, så jag kom hem ca 10, när jag kom hem så lagade jag mat. Det fick bli falukorv med majs och tomat i en sås som jag gjorde, och makaroner. 
 
Jag ska till stallet sen och rida, är sååå sugen på att rida så ska göra det. 
 
Kram Cornelia :D 

Heej!

Hej!
Ledsen för att jag inte uppdaterade igår , men det blev lite jobbigt på kvällen så hann inte med att blogga. Så jag gör det nu istället.

Som sagt trimmade jag båda hästarna igår. Polly var faktiskt jätte fin under hela passet. Hon lyssnade faktiskt jätte bra och så. Fanny var pigg och väldigt stel i galoppen , men körde lite galopp ombyten & det gick super.

Idag har jag inte riktigt bestämt hur jag ska rida , det beror på om mamma ska rida någon av dom. Vi får helt enkelt se hur det blir. Ja vi hörs senare!

Kram Felicia :)


Hejsaan!

Just nu har jag hur tråkigt som hällst, är sjuk and yadus.
Imorgon så ska jag till vårdcentralen klockan 8, för jag ska kolla en sak i halsen. Kommer skriva vad det är när jag vet vad det är. 
+ ta lite blodprov, urin prov i think.
Haha iallafall, jag ska kanske gå upp till skolan efter det. Har ingen lust att göra det @all men men... Vi får se, slutar kvart i 1 så det är la okej. 
 
Nu ska jag se lite på tv/ Cornelia (:

Hej!

Hej, jag ligger nu här i sängen och kan inte äta/drika typ.
Prata går inte så bra heller, jag har mest sovit så jag har inte kunnat blogga.

Men igår så åkte jag till stan klockan 12 och kom hem lite efter 4, inte det bästa när man är sjuk.. menmen.

Mamma ska komma upp med frukost snart så kanske jag kan äta lite iallafall!

Aja jag bloggar lite senare för jag tror jag ska rida. /Cornelia :)


Vila :)!

Hej!
Idag fick hästarna vila eftersom dom hoppade så mycket igår. Så jag åkte ner & skrittade ut båda vid tio i 4. Det var faktiskt ganska skönt förutom att det var lite kallt om örorna. 
 
När jag skrittade ut Fanny mötte jag Olivia & hon skulle också skritta ut. Så då skrittade vi ut tillsammans. Man kan säga att hon var en räddare i nöden, alltså blev det mycket skratt. 
 
I morgon ska jag nog trimma båda två. Vet inte riktigt än om jag ska rida båda , men vi får se hur det blir. Polly ska mest fokusera på att inte springa iväg alltså gå i ett lugnt tempo, och försöka få ner henne lite i bättre form. Fanny ska också gå i ett lugnt tempo & bli mjuk i båda sidorna. 
 
Tyvärr är Cornelia sjuk vilket som är lite tråkigt.. Hoppas hon mår bättre snart, har en liten fråga till er förresten. Vad vill ni mest läsa om? Skulle vara intressant att höra! :D Nu ska jag ta & göra lite engelskläxa. Tråkigt, men det måste göras någon gång.. Vi hörs senare!

Kram Felicia! ;) 
 

Sjuk!

Hej, jag sitter nu och kollar på film jag har feber och svårt att svälja.

Jag har ridit ut på pollen idag, hon var jätte pigg.
Vi red i ca en timma, sen åkte jag hem och städat rummet och flyttat runt lote möbler. ^^
Sen så har jag bara vart hemma och sett på film, jag är ju sjuk så orkar inte göra så mycket.

Kram Cornelia :)

Mina stjärnor!

Hejsan!
Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Hoppade på en klubbtävling hemma på stallet idag, så har inte haft så mycket möjlighet att blogga då.

Det gick super bra! Polly gjorde två super fina rundor & kom nolla i båda två så henne är jag super nöjd med! Fanny blev nolla i första klassen & var super fin, i andra så hade jag lite dåligt tempo så det blev ett stopp och ett ner, men är jätte nöjd eftersom det var första gången.

Sitter just nu i bilen påväg hem från Malmö med pappa. Vi köpte med oss en hårddisk hem så jag inte kraschar hela datorn med bilder haha ;). Efter det ska vi hem till farmor & farfar och äta där för farfar fyller snart år. Tänkte se om jag kunde lägga in ett videoinlägg då, skulle inte det passa bra? :D ni får ha det bra & glöm inte ponnyakuten ikväll!

Kram Felicia :)


Chill ;)

Hej!
Igår så sov jag hos min bästa vän natalie, och jag kunde inte blogga för hon bor på landet och jag hade inte motagning där!
Iallafall, vi såg på film och feta oss.
Jag åkte hem vid 2 och åkte direkt till stallet och red hon var jätte duktig, jag red barbacka. Hon var super pigg men det gick bra iallafall.

Jag åkte hem 10 i 5 ch dusha bytte om och sminkade mig.
sen då åkte Jag och Matilda till stan och träffade Mange <3

Vi drog hem till Rasmus och chilla, sen så gick jag och Matilda tillbaka till stan. Vi va där från 21:00 till 22:35 :)
Så tog vi bussen hem så kom jag hen för ca en halvtimme sen.
Chill dag :D

/ Cornelia!


Lite smått trött

Igår (fredag) så var det faktiskt en jätte bra dag! Allt var bra i skolan och så det var rätt skönt. Fanny trimmades medans Polly bara fick skrittas ut med kompisarna Qalle & Storm (hästarnas namn) ! :D Fanny var duktig och lyssnade bra. Travade igenom henne riktigt och galopperade sedan lite. Ska höra sen med Mathilda hur hon ska ridas innan tävling. I morgon ska Polly trimmas fast inte för hårt för då blir hon trött till dagen efter då jag ska tävla. Tog några bilder igår men ni kan få dom senare idag för är super trött & ska nu gå & lägga mig. Bättre upptatering kommer under dagen. 
 
kram felicia :)

Polly är duktig!

Hej!
Kom precis ut ur duschen & sitter just nu och kollar på tv. Tränade ju med Polly idag så tänkte ta & berätta om hur det gick.

Vi började först med att rida på kavaletti bommar i en båge i båda varven. Efter det så red vi på 2 bommar vid medellingen där vi skulle galoppera över en bom sen sakta av till skritt i mitten och hästarna fick inte lov att slänga sig åt alla håll utan dom skulle vara racka. Det gick väl mindre bra med mig & Polly haha, men till sist funkade det.

Polly tyckte jag var jätte fin när vid hoppade och hon var pigg som vanligt. Hon blev super fin i slutet så är väldigt nöjd över henne!

I morgon blir det jag som ska rida båda dock ska inte Polly ridas så ordentligt men jag ska trimma Polly lite. Vi hörs senare i morgon!

Kram Felicia!


MallyBally :D

Idag så har jag bara myst med hästen min, jag åkte hem efter skolan och åt och bytte om.
Mamma och jag åkte till stan och jag fick en piercing i ögonbrynet!! :D  Det gjorde inte så ont men det kändes lite :) 
 
Hihi jag sa till mamma och pappa igår att jag vill ha en och jag tjatade lite osv.. och jag övertalade mina föräldrar att ta den... 
Såååå jag tog den idag, jag blev jätte nöjd! 
 
Det kommer bilder från igår nu och på min nya piercing lite längre ner ! :D

Kraaaaam Cornelia :D 


Mysigt!

Hejsan!
Igår så red jag mamma ut, vi red vid stranden en gång fram och tillbaka. Mamma red Fanny & jag red Polly.

Det var faktiskt mysigt när man såg ut på havet när det var frusit! Sedan när jag kom hem satt jag & gjorde engelskläxa så hann inte blogga då.

Idag får Fanny vila för att jag inte hinner rida henne. Polly ska hoppträna ikväll så det är därför jag inte hinner. Vi hörs senare idag!

Kram Felicia :)


Mally

Idag så slutade jag 20 i 1, så jag tog bussen hem och va hemma runt 1. 
Jag bytte om och åt lite mat sen så körde mamma mig till stallet, jag va där klockan 2. Jag tog in mally, brodda, borsta och lindade hennes ben med orangea benlindor.
Mamma kom och skulle fota oss så jag tog på henne orange grimma och grimskaft. 
Vi gick ut i paddocken och busade lite, och tig några fina kort.
 
Sedan sadlade och tränsade jag henne, gick ut i paddocken och red lite. 
Mamma tog kort då med, men åkte hem efter ca en kvart... Då Mally inte hade börjat "gå fint" än.
Men men, det blev ganska bra kort ändå.
Jag fortsatte att rida ca 30 minuter till efter hon hade dratt.
 
Bilder kommer imorgon då jag inte har lagt över bilderna tilm datan än, men det gör jag imorgon! :) 
 
Mally gick super i slutet, riktigt fin och mjuk i munnen.  My star! <3
 
Aja nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på musik. 
/Cornelia!

Subway!

Hej!
Sitter just nu i bilen på stallet & har precis ätit upp min macka från supway, haha mums!

Ska byta om nu men tänkte bara slänga in ett litet inlägg i mellan. Idag ska jag bara rida Polly & jag tror jag ska rida ut med mamma om det inte blir för mörkt. Annars så rider jag lite smått i ridhuset.

Mamma tar nog Fanny idag för hon slutar tidigt idag. Skriver mer sen om hur det gick för ska sno mig på lite nu haha! :) vi hörs

/Kram Felicia :)


Hejsan!

Idag har jag vart väldigt trött så jag har inte ridit idag, men även för att jag tycker att hon skulle få vila idag. Jag ska rida imornoch jag red även igår.

Idag så började vi skolan 8, vi hade några lektioner..
Klockan kvart över 12 tog Alma och jag bussen in till stan och åt på macdonnalds, vi skulle till ungdomsmotagningen kvart över 1 så vi gick sedan dit.
Dom pratade om massa olika saker, vi var klara ca 3 då vi gick och åt sushi!
Min första gång, jag tyckte att det kändes ganska äckligt men det smakade inte så dåligt iallafall...

Vi tog sedan bussen runt i uddevalla i en timma, hon skulle lämna en laddare till en kompis.
Jag åkte sedan in till stan igen, jag va där halv 5.
Då träffade jag mange :D
Jag tog bussen hem vid 6, åkte till stallet och fixade mat och mocka hos Mally.
Jag myste en stund med henne och kom just hem.

Har inte gjort något speciellt idag, men imorgon så ska mamma fota mig och Mally så det kommer bilder och sånt imorgon.

Kram Cornelia :)


Ponnysarna idag!

Hej! :D
Ja, jag kör på det första riktiga inlägget nu så häng med bara! Iaf tänkte skriva om hur jag red ponnysarna idag, igentligen skulle jag har skrivit innan hur dom skulle ridas men hela det inlägget försvann så jag strunta i det, haha. Så skriver om hur det gick nu istället. 
Fanny, blev riden i ridhuset & fick ta det lite lungare idag för hon blev trimmad av mamma igår. Travade först fram lungt och sedan så galopperade jag också i ett lugnt tempo. Det blev lite svårt för mig i det varvet där hon är väldigt stel så fick kämpa lite. Haha! Annars gick det jätte bra! :)
Polly, trimmades i ridhuset & fick ridas lite mer ordentligt för hon vilade igår. Började att trava fram lite lugnt i båda varven så hon skulle bli lite mjukare i sidorna. Efter hand fattade jag galopp & gick in på volter och galopperade runt hela fyrkanten. Det gick faktiskt jätte bra och sökte sig bra neråt även fast jag hade gummisnodd. 
Jag hoppas ni tyckte det var kul att läsa såna här inlägg & jag hoppas ni vill ha mer av dom! :D Vi hörs senare! /Felicia 

Presentation ~ Cornelia

Hej, jag är en tjej på 14, snart 15 år. Jag har en häst, som heter Druivensteins Mary Lou men jag kallar henne för Mally. 
 
Jag och Mally har inte varit på någon ''stor'' tävling än, bara på några små tävlingar. Mally är 6 år, hon fyller 7 till sommaren. Jag fick henne för ett halvårsen, i slutet utav juni. 
Jag och Mally vill komma upp i lite högre klasser inom hoppningen, hon är super duktig på att hoppa och hon älskar det. 
 
Jag bor och går i skola i Uddevalla, jag går i 8:an
Efter skolan brukar jag träffa kompisar och rida min super häst. (Y)  Jag har även en hund , han heter Hugo och blir 4 år till våren :)
 
Det kommer mer och intresantare inägg senare, / kram Cornelia 

 

Presentation - Felicia

Hejsan! Mitt namn är Felicia och jag är en liten sprallig tjej på 12 år. Jag bor i Skåne med min familj och mina djur. Jag har ridit i hela mitt liv och brinner verkligen för ridningen. Just nu har jag 2 hästar en egen och en som jag lånar. Jag har även 2 kaniner som heter Pixxi och Baloo. 
 
Polly är en busig liten b-ponny på 12 år. Henne har jag haft i snart 3 år. Polly älskar att hoppa & bjuder på hinderna. Tillsammans tävlar vi just nu upp till LB(80) regionalt. Hon är alltid pigg & älskar att galoppera snabbt. Polly är en stjärna & ställer upp i alla lägen. 

Fenomen "Fanny" är ett sto född 1994. Henne har jag haft i 2 veckor nu. Fanny älskar att hoppa & bjuder på hindena. Jag har bara hoppat henne en gång innan men vi ska känna på och tävla snart. Annars har hon
hoppat LB med Mathilda. Hon är alltid pigg och gillar att springa snabbt!        
 
Jag hoppas ni stannar kvar & läser om mina & cornelias utvecklingar med hästarna! :D
Polly:
 
Fenomen:
Jag:
/Felicia
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.