Mycket prov!

Hejsan!

Har inte bloggat alls mycket under veckan eftersom jag haft 2 prov under veckan och 1 läxa. Så jag har haft fullt upp och har alltså inte hunnit eller kunnat dom dagarna. Men nu är jag tillbaka igen!

Min torsdag har varit väldigt lång. Hade ett prov i skolan som tog mycket energi och nu på kvällen hoppade jag med Polly.

Det gick bra det är bara att jag ska få upp tempot. Vi hoppade studs idag och det är inte poppis för Polly. Hon tröttnar väldigt snabbt på det och tycker det är jobbigt så vi hoppade över det i slutet. Annars hoppade hon super! :) ser fram emot att tävla nästa helg! Jag bloggar mer i morgon! Vi hörs/felicia


Hej!

Jag har idag vartit hos tandläkarn och i skolan. Jag var även hos hampus och såg på skräckfilm, haha den va ganska äcklig men bra!

Jag har inte ridit för jag har inte hunnit det faktiskt, och jag är extremt trött.

Jag var även och fikade med mamma på stan, mys <3

/cornelia :)


Chillar med hugo <3

 
Hej! Just nu så sitter jag och kollar film  och chillar med min vovve hugo. Haha så ful är han <3
 
Igår så var jag hemma hos hampus, vi åt och spelade boxningsspel och sen kom jonte och vi drog till stan. Dom skulle gymma så jag var med pn som var på stan. Åkte till stallet sen och fixade och tog in hästisarna, idag ska jag kanske longera om padocken inte är frysen :(
Hoppas! 
 
Mamma kommer snart hem och har vart och hämtat ut lite grejer åt mig, typ sånna dära moppe körkorts böcker, hittelön och percing sak. 
 
Haha sen blir det då att åka till stallet och mysa med bästa mallis <3 

Första videoinlägget!

Idag fick det bli ett videoinlägg istället eftersom jag inte hinner skriva ett inlägg för jag har prov i morgon. Hoppas ni tyckte om det! Puss /felicia


Bästa Polly!

Hej! 
Sitter i soffan nu och har precis kollat klart på ponnyakuten! Visst var det ett lite roligt avsnitt idag? Förvånade mig verkligen att det skulle tävla i trav haha (på skoj). Upptateringen från mig har inte varit på topp pga av att jag varit i småland hela helgen och där finns det inte så bra internet och jag har helt enkelt inte tänkt på det. Men nu är det tillbaka till bra upptatering! 
 
Kom hem från Småland idag och så pass tidigt så jag kunde rida Polly iallafall! Hon var faktiskt otroligt fin idag! Red först fram lite trav och galopp sedan satt jag mig ner i traven och jobbade henne i båda varven på volter. När jag tyckte hon var fin där så tog jag galopp och i vänster varvet släppte hon verkligen och gick där nere jag ville ha henne! Så hon var super fin idag! Min fina Polly! Fanny hon blev riden av mamma idag och jag tror att dom red ut! 
 
I morgon så är det skola igen.. Tråkigt men sant, börjar kvart över 9 och slutar 3, men det är en lättnad att jag har sovmorgon haha! Har 2 prov denna veckan , lite jobbigt precis veckan efter lovet.. På tisdag har jag matteprov & på torsdag har jag religonsprov. Så det blir mycket plugg denna veckan så därför passar jag på att göra ett långt inlägg nu! Ni fick andledningen av att Cornelia inte har bloggat innan så jag hoppas ni förstår henne! Ni får ha det bra! Bloggar nog mer sen! 
Vi hörs/Felicia 

FuckCancer.

Hellu, jag färgade håret idag istället. För haft fullt upp faktiskt, idag har jag vart hos farmor i lysekil och softat. Jag skulle sova där men åkte hem för att färga håret så pappa stannade hos henne.

Igår var det då en vecka sedan min farfar dog, det är helt ofattbart. Saknar honom enormt, jag var ju hos dom idag. Kändes jätte tomt utan honom....
Förra onsdagen så ringde farmor och farfars granne och sa att dom trodde att han hade fått en stroke, har har ju vart så pigg innan.
Jag hade precis kommit hem efter att ha hoppat min häst och träffat nåta på skogslyckan. Klockan var runt 8-9 tror jag.

Vi åkte då in till näl ganska så direkt så vi skulle vara där när han kom dit, och det var vi.. Vi fick sitta i ett rum med farmor medans han rönkades, efter ett tag så kom dom med beskedet att det var en stor hjärnblödning... Klockan var nog lite över 10, dom sa vart han låg så vi gick upp dit direkt. Dom sa att han kanske skulle flygas till sahlgrenska och opereras.

Han kunde prata ganska så bra, säga sitt person nummer och han hörde bra.
Men doktorn sa att dom inte kunde gör någonting...
Jag verkligen HATAR sjukhus, mår hur dåligt som helst där, typ svimmfärdig...
Vi satt hos honom i ca 2 timmar så klockan var lite över 12 när vi skulle åka hem. Pappa skulle stanna, så jag sa till mamma att jag stannar med pappa. Men det tyckte hon inte, jag tjata och sen vägra jag lämna sjukhuset. Jag ville inte att pappa skulle vara där helt själv på natten:(
Så jag fick stanna, vi satt hos honom tills klockan 2. Då han började spy, då tog dom honom till rönken igen. Då kom beskedet att det var en hjärntumör som har orsakat blödningen. Cancer, det är heeeelt ofattbart asså...
Nu när dom visste att det var som det var och att dom inte kunde göra någonting åt det så gav dom honom smärtstillande så han inte har ont.
Pappa och jag blev såklart jätte lädsna, jävligt tur att jag stannade med honom för att stötta han.
Vi sov någon timme den natten.
Mamma och farmor kom runt 6, vi stanna ett tag jag och pappa sen åkte hem för att sova.
På eftermiddagen så kom vi upp igen, det var många där. Släktingar och vänner, på kvällen så stannade pappa, hans syster, hennes barn (min kusin) och jag.
Vi delade upp natten så jag och kusin satt med honom från halv 12 till kvart över 5, jag sov till 8 för nån jävla sjuksköterska väckte mig... o.O
Jag sov i soffan brevid en sjuk båda nätterna...

Aja natten till lördag stannade inte vi, bara pappas syster och kusin. Vi ville att det hela tiden skulle vara någon med farfar på sjukhuset. Och det var det, natt och dag. Nu var han så sjuk så han inte kunde prata...

Jag och pappa skulle stanna natten från lördag-söndag men halv 9 ringde kusin och sa att andetagen var väldigt svaga, även pulsen.
Vi skyndade på oss med kläderna och 21:50 ringde han och sa att han hade dött. :'( Vi åkte in till sjukhuset för att säga hejdå, det gjorde vi. Det blev en lite chock att se ett lik faktiskt, jag har aldrig gjort det förr.
På söndagen klockan 2 så hade vi en tid till att säga hejdå för sista gången.

Fy vad hämsk asså. Han var så snäll mot alla och hjälpe alla med allt.
Vi saknar dig jätte mycket farfar !!
<3 R.I.P <3


Färga håret!

Hejsan, nu ska jag snart färga håret. Det ska vara svart, inte blått svart mer jätte mörkt svart utan blått i, haha.

Jag tar nog en för- och efterbild, jag ska sen till stallet också.


Hej!

Idag har jag vart i stallet och på torp, köpt hårfärg :D
Jag red inte idag, men igår red jag och matilda ut i 1 timmme och en kvart, vi skrittade bara. Jääääävlar vad kallt det va!! :o

Hoppas våren kommer nu snart, anleningen att jag inte har bloggat kommer jag skiva snart. Men det är väldigt jobbigt osv... Nu ser jag och mamma på film, skönt att inte vara ensam nu på kvällen..

Aja jag bloggar imorgon, jag ska lägga mig ganska tidigt idag för imorn ska jag släppa ut hästarna.

/cornelia


Kommer tillbaka!

Hej! 
Vi kommer tillbaka igen och fortsätter med bloggningen som vanligt. Cornelia skriver ett inlägg antingen idag eller i morgon , vet inte om hon vill skriva om det som hänt men vi får väl se hur det blir. 
 
Söndag idag och jag har inte gjort så mycket mer än varit på stallet och ridit. Det var såhär att idag så hade vår "klubb" bestämt att man kunde bestämma en tid så att man får hela ridhuset för sig själv och alltså hoppa lite själv. De var ungefär 13 hinder totalt alltså var den gjord som en tävlingsbana. 
 
Jag hoppade kl. 13.15 och det gick bra bara att jag slarva lite med halvhalterna. Annars kändes det bra med Polly när jag väl kom upp i de tempot hon ska gå i. Fanny gick också bra det blev bara att jag fick svänga in på en volt innan hindret för jag fick inte upp henne alls efter kombinationen. De är bara att jag ska komma upp och luta mig tillbaka och spänna magmusklerna, för det blir lätt hänt att jag lutar mig för mycket fram och därav springer hon snabbare & snabbare. Allt detta fick jag film på så om ni vill ha film på det är det bara att kommentera! Bloggar mer i morgon!
Vi hörs /felicia

Vi återkommer!

Hej! 
Vi återkommer snart med bloggandet när Cornelia är tillbaka! Förklarar lite senare! 
Ha det bäst så länge! Kram på er ♥

Träna med Fanny!

Hej!
Nu har jag precis ridit och ska snart ner till stallet igen om hoppa med Fanny. Red Polly innan och hon var faktiskt jätte duktig och lyssnade bra! Gjorde lite skänkelvikningar och avsaktningar och hon gjorde dom som jag ville! Min lilla stjärna! Idag ska Fanny tränas och en sak till, det är alla hjärtans dag idag! Nu ska jag åka ner till stallet och hoppa med Fanny så bloggar efter!

Vi hörs/felicia


Raspat tänderna

Hej!
Har precis pluggat färdigt och tänkte lägga in ett litet inlägg innan jag ska duscha. Idag så har jag varit i skolan och sen nere på stallet. Polly fick ridas ut idag och det var väldigt hårt så jag fick rida i gräset. Sen så raspade de hennes tänder. Hon fick en lugnade spruta så hon var helt slut sedan, min lilla sötis. Jag fick också ett galler i huvudet och det kan jag säga att det gjorde ont. Jag stog vid storms boxdörr och kollade, så hade mamma inte fått i gallret helt där uppe så det ramlade ner rakt på mig. Så nu har jag väldigt ont i huvudet. I morgon så ska Fanny hopptränas och Polly trimmas antagligen! Nä nu måste jag duscha!

Vi hörs/felicia


Tisdag!

Idag i skolan hade vi en läsdag, vi läste hela dan. Med godis och dricka, känner mig as fet nu. ^^
Men jag cykla i en halvtimme förut, ensåndär maskin asså ;)

Jag red inte idag, har bara bråkat med mamma idag. Sen med mamma och pappa båda, jag vill verkligen fytta härifrån.
Berättar lite mer varför imorgon.

Nu ska jag lyssna på musik sen sova, puss / Cornelia :)


Mini cola!

Hej!
Idag så blev Fanny trimmad i ridhuset och Polly fick ta det lite lugnt. Fanny var faktiskt jätte fin idag och lyssnade bra i galoppen och så.

Polly gick jag bara med eftersom vi tävlade två dagar i rad. Nu har jag precis druckit upp min mini cola och choklad boll och ska nog snart lägga mig. Ni får ha det bra!

Vi hörs/ felicia

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/4053025/images/2013/pic_51194ab5ddf2b345f045f694.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4053025/images/2013/pic_51194ab5ddf2b345f045f694.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4053025/images/2013/pic_51194abbe087c31cc5851fd3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4053025/images/2013/pic_51194ad99606ee21ddee5dec.jpg" class="image">


Tävlingshelg!

Har haft fullt upp hela helgen! Det har varit en riktig tävlingshelg därav har jag inte bloggat! :) 
 
I lördags så tävlade jag i Skabersjö och Polly var jätte fin i båda klasserna och blev nolla! Hoppade först en lokal LC (70) och hon var först lite för lugn men sedan fick jag upp tempot lite. Frös så himla mycket efter om mina tår.. Trodde jag skulle spricka så ont det gjorde! Efter det hoppade jag en regional LB där Polly var jätte fin och gick nolla ännu en gång! Tyvärr räkte tiden inte till någon placering! Men var ändå jätte nöjd!
 
Hoppade dagen efter också med då var det på hemmaplan. Sveland cup heter själva tävlingen/cupen. Det gick bra förutom att vi fick ett stopp för jag inte var lika mycket på det hindert! Men hon har varit jätte fin under rundorna och jag hoppas detta året kommer bli ett bra tävlingsår! 
 
Det får bli mer bloggning från mig imorgon för har inte hunnit idag tyvärr. Kanske lägger in ett litet kort inlägg snart om hur hästarna blev ridna idag! Ska visa Cornelia idag om hur man lägger in video inlägg så kanske får ni ett videoinlägg på hur hon red idag! Ni får ha det bra!
 
Vi hörs/Felicia

Sho!

Hejsan, jag har nu håltimma... Jag är så jävla trött asså, trött och törstig hela tiden. Jag har även fortfarande svårt att svälja, så har inte kunnat få i mig något än. Druckit lite vatten bara, men får la hoppas på att skiten går över snart.

Igår red jag då, mamma var med och filma. Hon va hyfsat bra i början, men när mamma kom blev hon lite stressad osv... Det var hon redan innan eftersom att det va en annan häst i paddocken och då kan hon inte alltid koncentera sig.

Så jag sa till mamma att åka igen så red jag ut i typ 20 minuter, tog en jätte lång galopp så hon fick sträcka ut ordentligt. Travade sen av och sen hoppa av och ledde henne hem.

Idag efter skolan så ska jag och emelie åka till torp och shoppa lite, inte för att jag behöver nått men tror att jag hittar nått kul :D

Aja skriver sen/ Cornelia


Chill helg!

Hej! 
Jag har inte hunnit blogga faktiskt :(  
 
I fredags kom jag hen efter skolan och åt, sen åkte jag direkt till stallet och bara mocka och fixa mat osv... Sen åkte jag hem igen, sminkade mig och bytte kläder. Mamma köre mig till kampenhof så jag var där 6 och skulle träffa några kompisar. Vi tog bussen till kurveröd halv 7, sedan så körde en killes mamma oss till skogslyckan så va vi där osv... Vi bara chilla, lyssna på musik typ :)
 
Lördagens morgon så släppte vi ut hästarna, och åkte hem och sminka och dushade mig. Sedan åkte vi till lysekil, min farmor fylde 80 år!  Vi ha där tills typ kvart i 7, åkte hem och tog in hästarna och mocka osv.. 
 
Jag kom hem, kollade på melodifestifavalen, omg jag älskar sean banan <3 
Han är så snygg ju :o 
 
Efter det så drog jag till ett random ställe i stan, vet inte precis vart det ligger men aaa. Och idag har vi släppt ut hästarna. Jag har inte direkt vart hemma ett skit denne helgen. 
 
Idag så tror jag att jag stanar hemma hela dagen + rider. Men vi får se, jag kanske åker till torp. :D
 
/Cornelia !

Bra fredag!

Idag har jag varit i stallet hela dagen förutom skolan. Kom ner vid stallet och kom hem typ vid halv 9 haha! Red 2 hästar och sedan smörjde jag och hjälpte till med att bygga banan. Sen så åt pizza där och sånt så det var ganska kul! 
 
Fanny försökte jag trimma med det gick väl sådärr hon lyssnade inte så bra och sprang mest med mig.. Haha Polly fick ta det lite lugnt idag så hon har krafter till i morgon. Nu är jag super trött så detta får vara allt för mig idag. 
 
Vi hörs/ Felicia :D

Godmorgon!

Hej!
Igår så hoppade vi mest lite linjer och värmde upp med travövningar. Det gick väl bra förutom att hon stannade i slutet. Annars gick det bra!

Nu ska jag ta och göra lite frukost till mig och sen ska jag sticka till skolan! Jag & Cornelia ska nog snart börja med att göra videoinlägg! Vi får se hur det blir! Bloggar mer sen!
Vi hörs /Felicia :D


HEllu!§

Idag så red jag då, jag red bara i paddocken för det ja så himmla halt ute. Hon var hur duktig som helst! 
Riktigt fin börjar hon att bli, jag ska fråga någon om inte den vill följa me till stallet i helgen och filma och ta lite kort så får ni se. Min fina ponny <3
 
Min mobil har vart helt pajj sen klockan 11 idag i skolan :( Det har vart helt vit, det hände en annan gång med, så det va bara att vänte tills den skulle ladda ur. Jag hade 72% då, den laddade ur runt 10 för en stund sen då. Men jag har laddat den nu och den funkar som vanligt. Konstig mobil asså...
 
Jag har känt mig död i några veckor nu, vet inte vad det är med mig... Helt nere och depp.
Usch, har knappt orken att dra till stan/vänner. 
 
Har ju vart sjuk ett tag så det kanske håller i sig. 
 
Nu ska jag se klart på min film, '' So Undercover'' heter den, det värkar bra än så länge iallafall! 
 
Vi hörs / cornelia :D

Torsdag!

Hej! 
Nu har jag precis kommit hem från stallet & ska snart äta innan jag ska ner igen och träna med Polly.
Idag så fick Fanny joggas lite. Jag travade först i 10 min i varje varv, sen galopperade jag nog i 5 minuter i varje varv med lite galopp ombyten. Tror jag red i ungefär 30 minuter. 
 
Annars har jag inte gjort så mycket förutom att jag har varit i skolan och stallet. Hade en ganska lugn dag idag och det var skönt att sluta med känslan "i morgon är det äntligen fredag". Vad ska ni göra till helgen? :) Bloggar mer senare efter träningen!
Kram Felicia! :)

Skolan!

Jag är nu i skolan, idag så ska jag till stallet direkt efter skolan och rida.
Jag tror att jag rider ut i 20 minuter för att skritta och trava fram lite. Sen så rider jag nog i paddocken i ca 30 minuter.
Nu om ca 20 minuter så ska jag ha tyska prov igen.
Jag har haft 5 prov denna veckan. :o
Jaja det går nog bra, jag skriver sen hur jag har ridit och så nått annat inlägg om mig.

Kram Cornelia :D

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4053025/images/2013/pic_51134bd79606ee14d49e8640.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4053025/images/2013/pic_51134bd79606ee14b5dd1048.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4053025/images/2013/pic_51134be1ddf2b30e2e39fdc8.jpg" class="image">


Hej!

Jag åkte till skolan idag, sen hade vi prov på morgonen. Gick sådär :/ 
Sen så gick jag till vårdcentalen igen för en läkare till skulle kolla i min hals.
Jag tog några prover IGEN, det gjorde svin ont. Dom tog nån sak i halsen på mig, haha har fortfarande ont :/
Jag har inte fått reda på va det är än men jag hoppas att dom ringer på fredag igen! Jag gick sen tillbaka till skolan och hade ett till prov, gick bra faktiskt. Vi slutade 12, så jag gick hem till hampus. Vi spelade och snacka :)
 
Jag red inte idag för vi har ett till prov imorn. :o
Jag har vart i stallet och hälsat på ponnyn bara idag, sen råkade jag somna när jag plugga... Haha sov i 3 timmar. Bortslösad tid men jaja.
Vi hörs, jag ska rida imorgon så det kommer ett roligare inlägg då :D
Kram Cornelia!
 

Satsar!

Hej! 
Nu har jag och Cornelia bestämt så här att från & med nu ska vi satsa riktigt mycket på denna bloggen. Så vi hade tänkt såhär att vi först lägger ut ett litet inlägg på morgonen/skolan fast inte för litet. Sen när vi kommit hem från stallet så lägger vi ut ett inlägg om hur vi ridit osv.. Ska nog även fixa designen till helgen så förhoppningsvis kommer denna bloggen bli jätte fin! Vi börjar med att blogga så i morgon, så vi hörs då!
 
Kram Felicia! :) 

Ojdå..

Hej! 
Ojdå, jag har inte bloggat på länge och jag ber så mycket om ursäkt för det. Tänkte iallafall ta & berätta om hur min helg har varit. I fredags så red jag bara Polly i ridhuset, kommer faktiskt inte ihåg hur jag red haha. I lördags så red jag ut med Jennifer & vi red i kanalskogen och det var jätte kul! 
 
Idag så hoppade jag först en liten shettis & sedan red jag Polly i ridhuset & hon var duktig! I morgon är det skola igen tyvärr men vi får höras mer då! 
 
Kram Felicia! :)

Min ''helg''

I torstags så red jag ut på pollen, i ca en timme. Hon skötte sig riktigt bra faktiskt, vi tog några långa galopper det va ganska mjukt i marken så det gick bra :D 
 
I fredags så red jag ut först i 20 minuter och red fram lite, vi trava och tog nån galopp. Vi red sedan i paddocken i ca 30 minuter, hon var hur bäst som helst. Hon brukar hoppa upp och dra i väg när man fattar galopp, men hon var samlad och fattade fint. Jag kunde även gå från galopp-skritt skritt-galopp galopp-trav osv.. JÄTTE bra och hon höll formen i alla övergångar i alla gångarter. Det har aldring hänt förut, hon var hur go som helst!
 
Idag lördag så red vi ut, vi tog 2 korta galopper och trava lite efter som att det var så hårt i marken. Vi avslutade med att skritta upp för en lång och brant backe! Hon skötte sig jätte bra. 
 
Men jag blir så jävla sur på folk som kör bilarna, dom bara gasar på som fan precis vid hästarna. Min häst är ju bara 6 år och hon är inte rädd för bilar, MEN när folk kör som idioter just vid henne så hoppar hon till, en bil körde jätte nära och svängde in precis bakom... Hon fick panik och stack iväg i galopp, det körde även förbi stora skåpbilar och små lastbilar som bara gasade förbi uta någon respekt alls.